Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яворів у День Героїв Небесної Сотні запустив у небо білих голубів

Сьогодні, 20 лютого, в День Героїв Небесної Сотні в середмісті Яворова відбулося віче-реквієм. До меморіалу новітнім українським героям прийшли люди різного віку з лампадками та квітами. Молодь запустила живих білих голубів у небо.

Серед учасників події – родичі Героїв Небесної Сотні, які родом із Яворівщини, голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрій Шумський, Володимир Сичак, секретар Яворівської міської ради , яка виконує обов’язки мера Ольга Созанська, пенсіонери, молодь, школярі, вихованці дитсадків, депутати, чиновники, педагоги. Про це передає з місця події власкор Гал-інфо.

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Громада разом із духовенством біля меморіалу Героям Небесної Сотні та полеглих військовослужбовців за територіальну цілісність та незалежність України в АТО/ООС, дружно помолилася за душі всіх, хто на Майдані віддав життя за Україну, а також – за мир та злагоду в державі.

До підніжжя монументу й символічної «стіни плачу» з портретами Героїв Небесної сотні, серед яких – яворівчани Роман Сеник, Роман Варениця, Віталій Коцюба, та понад сотню краян-військовослужбовців, загиблих на Сході, лягли кошики живих квітів.

Хвилюючим був виступ сестри Героя Небесної Сотні Романа Сеника – пані Лесі, яка попросила краян не лише про молитву за душу свого брата та його побратимів, а й про згуртованість та наполегливість у відстоюванні інтересів незалежної України – за що Небесна Сотня поплатилася життям.

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Українськими патріотичними маршами оздобив подію військовий оркестр 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, а духовними піснями – академічна капела «Аколада».

Нагадаємо, що 1 вересня 2016 року, в середмісті Яворова Львівської області було урочисто відкрито та освячено пам’ятник Небесній Сотні та військовослужбовцям, які за любов до України заплатили життям в зоні АТО.

Синьо-жовте полотнище із монументу, встановленого неподалік пам’ятника авторові мелодії Державного гімну України, отцю-композитору Михайлу Вербицькому, розгорнули сини й доньки яворівчан – загиблих під час Революції Гідності та в зоні АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ