Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Є і аварійні, і погодинні відключення для споживачів" — заступниця міністра енергетики

На Харківщині, Криворіжжі, Донеччині через значне пошкодження і об’єктів генерації і мереж ситуація в енегосистемі залишається стабільно складною.
НЕК "Енергоатом"

Про це  заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук розповіла в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Енергетики намагаються робити все залежне від нас, але пошкодження були дуже серйозними. Харків та Харківська область постійно перебувають під атаками, додаються все нові й нові руйнування, тому не вдається швидко вирішити цю проблему. І є і аварійні, і погодинні відключення для споживачів”, — сказала Гринчук.
Вона також розповіла, що у Криворізькому промисловому вузлі є обмеження для промисловості, для об’єктів виробництва. Зараз, за її словами, працюють над тим, щоби знайти різні оптимальні рішення цієї проблеми, однак пошкодження були складними і ситуацію не вдається вирішити за короткий період.

Гринчук також повідомила, що ввечері 19 квітня не залучали аварійну допомогу з Європи. На сьогодні вона також не планується.

“Покриваємо поки що потреби наших споживачів за рахунок власних ресурсів, у нас є можливості комерційного імпорту — і підприємства користуються цим — і ми закликаємо їх користуватися, тому що це забезпечує їм стабільне електропостачання, а також допомагає енергосистемі працювати достатньо стабільно”, — сказала посадовиця.
Вона відзначила, що відомство також працює з промисловим сектором, щоб по можливості вони використовували імпорт і ,можливо, трохи переглядали свої технологічні процеси. Тобто переносили ланцюги виробництва так, щоб основне навантаження було не в пікові години. За словами Гринчук, це також значно допомагає балансувати енергосистему.

Також енергетики вкотре звертаються до побутових споживачів із закликом по можливості намагатися використовувати енергоємні прилади не в пікові вечірні і ранкові години, наголосила Гринчук.

Посадовиця відзначила, що аварійна допомога є дорожчою, ніж звичайний комерційний імпорт.

“Тому ми і просимо нашу промисловість — у них є можливість залучення комерційного імпорту, також в Укренерго є. Ці плани синхронізуються, тому електроенергія може бути приблизно на такому рівні, як і в Україні”, — сказала заступниця міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ