Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Є потреба в евакуації на захід цілих закладів, де допомагають літнім людям

Департамент соціального захисту населення ЛОВА працює над тим, аби збільшити кількість закладів, де можна прийняти людей похилого віку.
Фото ілюстративне

Про це розповів Роман Андрес, в.о. директора департаменту соціального захисту населення, під час брифінгу у медіацентрі "Україна" у четвер, 15 вересня. 

Згідно з даними єдиного держреєстру внутрішньо переміщених осіб на Львівщині зафіксовано понад 250 тисяч ВПО, з них 160 тисяч жінок та 90 тисяч чоловіків. В області також мешкають більш як 75 тисяч дітей, понад 32 тисячі пенсіонерів та близько 9 тисяч осіб з інвалідністю.

Як зазначив чиновник, евакуйовані літні люди залишилися самотніми та потребують особливої допомоги.

“В області діє мережа установ, яка складається з 14 закладів, а саме три геріатричних пансіонати та одинадцять психоневрологічних інтернатів, які безальтернативно надають допомогу таким людям.

На території Львівщини зараз перебувають представники восьми таких закладів і ми бачимо потреба в евакуації зростає, на сході та півдні є потреба в евакуації цілих закладів”, – сказав Роман Андрес.

Нині департамент соціального захисту населення, за його словами, працює над покращенням умов проживання, догляду і надання соціальної послуги тим людям, які уже приїхали на Львівщину, а також – над розширенням закладів, щоб прийняти додаткову кількість людей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ