Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Єдиний кандидат одержить від КОДу мандат, який мають підписати усі

На засіданні КОДу, що відбулося 14 лютого в Львівській обласній раді, серед іншого, обговорили проект механізму визначення єдиного кандидата в народні депутати України від об’єднаної опозиції в мажоритарних округах.

Перше. КОД Львівщини ухвалюватиме рішення з приводу єдиного кандидата за участі всіх претендентів для того, щоб дійти спільної визнаної усіма позиції. Вимоги до кандидатів зазначені у маніфесті КОДу.

Друге. В проекті передбачено проведення зборівна території виборчого округу з представленням громаді всіх претендентів у кандидати. «Цим кроком ми забезпечимо публічність», – зазначив координатор робочої групи з організації проведення паймеріз на Львівщині Ярослав Рущишин.

Третє. Проведення соціологічного опитування із забезпеченням нагляду з боку політичних організацій, від яких залишилися претенденти у кандидати після попереднього узгодження.

За одержаними результатами буде визначено єдиного кандидата у народні депутати від об’єднаної опозиції. КОД Львівщини надасть йому відповідний мандат, який підпишуть усі політичні сили, що входять до львівського КОДу.

«Цей документ розданий як проект політичним організаціям, що мають його або затвердити, або внести свої пропозиції»,– пояснив Ярослав Рущишин.

Голова Львівської обласної партійної організації «Батьківщина» Роман Ілик наголосив на тому, що проект слід допрацювати. «Я не бачу документа, який можна було б узгодити», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ