Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єгор Фірсов розкритикував злиття УДАРу та «Солідарності»

«До 1 серпня УДАР був готовий йти на вибори окремо. Що відбулося потім – складно сказати. Але партії більше не буде. Розумію, що оголосять зрадником, розкольником, розумію, що після такого рішення знову матиму неприємності з колегами, але скажу прямо – далеко не всі в УДАРі підтримують об’єднання з Солідарністю», – написав на своїй сторінці в фейсбуці народний депутат Єгор Фірсов.

«Сьогодні доволі сумний день для мене. В ці хвилини проходить з’їзд, на якому УДАР і «Солідарність» повинні об’єднатися. А якщо казати точніше – політсила президента збирається просто поглинути УДАР, після чого партія, якій я віддав стільки років та емоцій, щезне та стане частиною історії», – зазначив Фірсов.

У дописі він пригадав свої перші кроки в партії, які врешті привели його до парламенту.

«Важко усвідомлювати, що це все було даремно, тому що я вірив у лідера і в партію. Але, на жаль, особливості нашої політичної системи такі, що в партіях нічого не вирішують колективи. Для лідерів їхні партії – іграшки. Чесно кажучи, я одразу був проти злиття з «Солідарністю», про що відверто казав колегам і Віталію Кличко. Багато їздив по областях, відповідав за партійне будівництво, говорив з людьми на місцях, котрі, як і я, багато віддали партії, старалися, працювали. Коли я казав, що ми можемо піти на вибори як окрема сила, це зустрічали з величезним ентузіазмом. Незважаючи на те, що рейтинг наш відчутно впав, УДАР – не та партія, яка існувала лише на папері. У нас майже в кожному місті був актив. Частіше за все це люди, які в партії ще з 2010 року, коли рейтинг був лише 1%. Вони вірили в лідера, але… лідер не повірив у них», – написав Єгор Фірсов.

Наприкінці він додав, що не вступатиме до лав «Солідарності».

«Одне діло – підтримати на виборах Петра Порошенка у важкий для країни час, і зовсім інше – ставити хрест на роках партійної роботи, кидати своїх виборців та однопартійців. Партійний квиток «Солідарності» мені не потрібен – вступати в цю силу я не буду!» – резюмував Єгор Фірсов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ