Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС готовий розглянути санкції проти "обраних" в Криму депутатів Держдуми РФ

ЄС готовий розглянути санкції проти "обраних" в Криму депутатів Держдуми РФ, - УНІАН.

У Європейському Союзі готові розглянути питання запровадження санкцій до так званих депутатів Державної думи РФ, які були "обрані" в анексованому Криму. 

Про це в п'ятницю в Брюсселі після завершення двосторонніх консультацій із ЄС повідомили заступник міністра юстиції України Сергій Петухов та перший заступник глави Мінінформполітики України Еміне Джапарова, передає власний кореспондент УНІАН.

"Вони готові розглянути доповнення до персонального переліку тих, хто був обраний у Держдуму, тому що ці люди, окрім того, що були обрані, безпосередньо приймали участь у створенні ситуації, яка є в Криму. Санкції, які заборонять їм подорожі до ЄС, будуть адекватною реакцією, щоби виключити можливість будь-яких офіційних візитів цих людей як представників РФ на будь-якому рівні", - сказав Петухов.

Джапарова деталізувала, що йдеться про 7 депутатів, до двох із яких - Михайла Шеремети та Наталії Поклонської - санкції вже застосовані.

"Наш головний акцент був у тому, що РФ буде намагатися їх використати як агентів впливу. Ми розуміємо, що вони будуть їх возити до різних міжнародних інституцій, на конференції для того, щоби вони були таким собі "голосом Криму" й щоби показати свою "картинку" Криму. Через це ми просимо врахувати, що, з нашої точки зору, ці люди так само мають потрапити до списку осіб, яким буде заборонений в'їзд до країн ЄС", - наголосила Джапарова.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ