Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ЄС на пів року продовжив економічні санкції проти Росії

Рада ЄС офіційно продовжила термін дії економічних санкцій проти Росії на пів року. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ЄС

"Сьогодні Рада продовжила термін дії економічних санкцій щодо окремих секторів російської економіки до 31 липня 2020 року", - йдеться в повідомленні, передає УНН.

Згідно із заявою, рішення послідувало за доповіддю президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель в Європейській Раді 12 грудня про стан виконання Мінських угод, з якими пов'язане рішення про збереження санкцій.

"З огляду на те, що Мінські угоди не в повному обсязі виконані, Європейська Рада одноголосно ухвалила політичне рішення продовжити економічні санкції проти Росії", - заявили в ЄС.

Згідно з інформацією, заходи спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори, а також на товари подвійного призначення.

Як повідомляв УНН, 13 грудня у Євросоюзі домовилися продовжити до кінця липня 2020 року санкції щодо певних галузей російської економіки.

Нагадаємо, ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Сенат США прийняв оборонний бюджет з допомогою для України й санкціями проти Nord Stream 2.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ