Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС не виключає введення проти Росії додаткових санкцій

ЄС не виключає введення проти Росії додаткових санкцій. Про це повідомило Польське радіо.

Європейський Союз не виключає введення проти Росії додаткових санкцій, якщо не буде звільнено українських моряків. Про це у Києві заявили голови дипломатії Данії та Чехії, – повідомляє на своєму сайті Міністерство закордонних справ України.

Кореспонденція Павела Бушка:

«Міністри Андреас Самульсен і Томаш Петршічек разом з українським міністром закордонних справ Павлом Клімкіним відвідали Маріуполь. Візит відбувся у понеділок 29 січня, міністри отримали інформацію про ситуацію в басейні Чорного та Азовського морів. Як повідомляє Міністерство Закордонних справ України, глави МЗС Данії та Чехії висловили незмінну і тверду підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, засудили дії Росії та закликали її до негайного звільнення 24-х українських військовополонених. Було наголошено на тому, що, у разі відмови Москви здійснити відповідні кроки, Євросоюз запровадить нові санкції проти Росії. РФ також закликано забезпечити свободу навігації у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці».

У листопаді минулого року Росія атакувала і захопила три кораблі ВМС України та взяла в полон українских моряків. Крім цього, РФ значно обмежила свободу судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ