Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ЄС оголосить у понеділок про нові санкції проти Росії - Клімкін

У понеділок Брюссель має ввести нові санкції проти Російської Федерації.
Про це розповів українським журналістам міністр закордонних справ Україні Павло Клімкін на полях Мюнхенської конференції з безпеки в суботу, повідомляє  Укрінформ.

«В понеділок будуть персональні санкції, зараз триває обговорення», - сказав Клімкін, зауважівши, що деталі оголосить високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

Обговорюються, за словами Клімкіна, й інші ідеї, які може впровадити ЄС і найближчим часом - США. Серед них він назвав обмеження для деяких російських суден. «Але є й більш креативні ідеї», - додав дипломат, не розкриваючи їх змісту.

В США тема санкцій обговорюється, як сказав Клімкін, постійно. За його словами, проблема - у застосуваннї їх до європейських компаній в контексті газопроводу. «Але я впевнений, що нам вдасться досягти подальшого прогресу на шляху з «Північним Потоком 2», - висловив оптимізм Клімкін.

Зараз, зазначив міністр, найважливіше з боку Заходу - це програма допомоги, щоби все не обмежилося двома-трьома проектами. На засіданні в понеділок буде обговорнено дуже цілеспрямований план щодо підтримки Донбасу, півдня України, - те, що можна зробити дуже швидко, підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко в рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції скоординував з канцлером Німеччини Ангелою Меркель дії щодо запровадження "Азовського пакету санкцій".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ