Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС оголосив про п'ятий санкційний пакет проти рф: деталі

Європейський Союз оголосив про п’ятий пакет санкції проти рф у відповідь на її війну проти України
Урсула фон дер Ляєн

Про це повідомляє УНН.

"Росія веде жорстоку, нещадну війну, також проти мирного населення України. У цій критичній точці нам потрібно витримати максимальний тиск. Тож сьогодні ми пропонуємо 5-й пакет санкцій", - написала фон дер Ляєн у Twitter.

Також вона перерахувала нові обмежувальні заходи:

1 – Заборона на імпорт вугілля з росії на суму 4 мільярди євро на рік, що скорочує ще одне важливе джерело доходу для рф.

2 – Повна заборона транзакцій для 4 ключових російських банків, серед яких ВТБ, 2-й за величиною російський банк.

3 – Заборона російським і керованих рф суднам на доступ до портів ЄС і заборона на в'їзд російським і білоруським автотранспортним операторам.

4 – Подальші заборони на експорт на суму 10 мільярдів євро у важливих сферах: передові напівпровідники, машини та транспортне обладнання.

5 – Конкретні нові заборони на імпорт на суму 5,5 млрд євро.

6 – Цілеспрямовані заходи, такі як заборона участі російських компаній у державних закупівлях в ЄС та виключення будь-якої фінансової підтримки, ЄС чи національної, російським державним органам.

"Також пропонуємо додаткові (санкційні - ред.) списки осіб", - додала вона.

"Ми також працюємо над додатковими санкціями, зокрема щодо імпорту нафти, і розмірковуємо над деякими ідеями держав-членів, такими як податки або конкретні канали оплати, такі як рахунок умовного депонування", - сказала фон дер Ляєн.

З її слів, сьогодні такі санкції застосовують понад 40 країн.

"Зайняти чітку позицію – це дуже важливо для всього світу. Чітка позиція проти війни по вибору путіна. Проти розправи над мирним населенням. Проти порушення основоположних принципів світового порядку. Слава Україні", - написала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ