Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єврокомісія опублікувала звіт про жінок щодо представництва в політиці та бізнесі

У зв'язку з Міжнародним жіночим днем, ЄК опублікувала звіт про жінок щодо бідності та представництва в політиці та бізнесі.

У багатьох галузях жінки борються з нерівністю: заробляють у середньому на 16 відсотків менше, ніж чоловіки, більше піддаються ризику бідності і є недостатньо представлені в політиці та бізнесі. Такі висновки випливають зі звіту, який у зв'язку з Міжнародним жіночим днем опублікувала Європейська комісія.  Про це повідомляє Польське Радіо.

Комісія підкреслює, що ситуація поліпшується з року в рік і є прогрес, але додає, що зміни занадто повільні. Ситуація відрізняється залежно від країни. Польща є однією з провідних країн, де ці відмінності є найменшими. У Польщі ця різниця становить 7 відсотків, ще менша є лише в Румунії, Італії, Люксембурзі та Бельгії. У свою чергу, в Естонії вона становить 25 відсотків.

Щодо зайнятості, то Польща входить до групи восьми країн, яким Комісія направила рекомендації про збільшення участі жінок на ринку праці. Представництво жінок у політиці також слабке в усьому Євросоюзі. Останні дані з національних парламентів свідчать про те, що найбільше депутаток було в Швеції, Польща має приблизно 30% від середнього показника в ЄС.

У Європарламенті, у свою чергу, виділяється Фінляндія - 77 відсотків національного представництва - це жінки, а у Польщі - чверть.

У бізнесі "скляна стеля" надалі залишається реальністю, - пише Європейська комісія. Лише 6,3% генеральних директорів в основних компаніях, що котируються на фондовій біржі в Євросоюзі, є жінками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ