Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єврокомісія визнала НАБУ результативним правоохоронним органом

Високий рівень довіри громадян та вражаючі розслідування – такою бачать діяльність Національного антикорупційного бюро України депутати Європарламенту. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Своїми враженнями та оцінками вони поділились під час слухань «Уроки, які може надати Румунія: обмін практиками антикорупційних органів Румунії та України», що відбулися 17 жовтня у Брюсселі.Директор НАБУ Артем Ситник, який теж взяв участь у дискусії, поінформував учасників про резонансні розслідування Національного бюро та розповів про виклики, з якими доводиться стикатися детективам Бюро.

Одним із таких викликів є брак адекватного судочинства: кожна третя справа, в якій детективи НАБУ завершили розслідування, залишається без судового розгляду. Тому створення Вищого антикорупційного суду є питанням життєздатності та ефективності антикорупційної реформи в державі.

«Саме створення незалежних антикорупційних органів в Україні дозволило продовжити ефективну імплементацію реформи у сфері боротьби з корупцією. Але викорінити корупцію без створення Спеціалізованого антикорупційного суду в Україні неможливо», – підкреслив Директор НАБУ.

В свою чергу депутат Європарламенту Ребекка Хармс відзначила прогрес України у боротьбі з корупцією та високий рівень довіри громадян до Національного бюро.

Високу оцінку результатам діяльності НАБУ надав і керівник групи підтримки України в Європейської комісії Пітер Вагнер.

«За міжнародними оцінками, результати розслідувань НАБУ є вражаючими. Але на цьому етапі ще зарано очікувати вагомі здобутки», – підкреслив євродепутат.

Румунську сторону представляла головний прокурор Румунського антикорупційного директорату (DNA) Лаура Кодруца Ковесі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ