Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейські дипломати зустрілись зі спецпредставником Китаю у Брюсселі: обговорили війну в Україні

Керівники Європейської служби зовнішньої діяльності (ЄСЗД) 4 березня у Брюсселі зустрілися зі спецпредставником Китаю з питань Євразії Лі Хуеєм. Сторони обговорили війну Росії проти України. Очікується, що Лі також відвідає Київ.

Про це йдеться у повідомленні ЄСЗД.

"Делегації ЄС і Китаю обговорили незаконну агресивну війну росії проти України та шляхи просування справедливого та сталого миру. Європейська сторона підкреслила повну відповідальність росії за неспровоковану та невиправдану агресію і наголосила, що повага до принципів Статуту ООН, суверенітету та територіальної цілісності України має бути наріжним каменем будь-якого остаточного врегулювання", — зазначили в ЄСЗД.

Там також заявили, що війна росії є реальною загрозою безпеці Євросоюзу, отже, позиція Китаю щодо війни неминуче впливає на їхні двосторонні відносини й додали, що ЄС як і раніше, відданий підтримці України у всьому, що "необхідно для перемоги".

Загалом європейська сторона привітала майбутній візит спецпредставника Лі Хуея до Києва, який, як вони сподівалися, надасть можливість для суттєвої взаємодії Китаю з Україною через понад два роки після початку повномасштабного вторгнення.

Також під час зустрічі було наголошено, що ЄС очікує, що Китай, як постійний член Радбезу ООН, відіграватиме конструктивну роль і використовуватиме будь-яку можливість для захисту та просування Статуту ООН та міжнародного права задля того, щоб рф вивела свої війська з України за межі її міжнародно визнаних кордонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ