Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Їжа, сон та всебічний розвиток: чому ці фактори важливі для тенісиста

Великій теніс - це спорт для людей з великою витримкою. Особливо якщо вони хочуть стати професійними гравцями. Тому потрібно уважно слідкувати за режимом дня, адже брак сил відіб’є будь-яке бажання відвідувати тренування.

Найважливішими елементами для спортсмена великого тенісу окрім занять є їжа, велика кількість споживаної води, сон, відпочинок, та обов’язково свіже повітря. Розумовий розвиток та спілкування також важливі, бо професійні спортсмени великого тенісу часто надмірно зосереджуються на поліпшенні спортивного досвіду і мають мало часу на розмови та навчання.

Важливість їжі

Коли організм людини, а що найважливіше спортсмена, не отримує достатньої кількості поживних речовин - рівень фізичних сил та доброго настрою сходить до нуля.

Овочі та фрукти, особливо з вмістом високого рівня глюкози, покращать дух спортсмена та будуть підштовхувати його до звершень. Продукти з вмістом білка та корисних жирів перетворяться на паливо для м’язів. Тому тенісист повинен споживати молочні продукти, рибу та морські рослини, м'ясо, горіхи та боби.

Також кожен спортсмен великого тенісу повинен забезпечувати організм як мінімум трьома літрами води на день. Нестача води викличе такі проблеми як сильна спрага, сухість у роті, суха шкіра, підвищений пульс.

Важливість сну та відпочинку

Недосипання може викликати небажання діяти, сумніви в собі та депресію. Енергії тренуватися буде мало, а це збільшить кількість помилок, прийде невпевненість в собі.

Щоб мати гарний сон потрібно створити персональний режим дня, та непорушно притримуватись його. За півгодини до лягання в ліжко краще зробити недовгу прогулянку, подихати свіжим повітрям, випити склянку кефіру. Це допоможе заснути швидке та міцніше. Фізичні справи треба завершити за 2 години до того як заснути.  Закриті штори у кімнаті та відсутність яскравих предметів значно поліпшать ваш сон.

Та що найважливіше - ліжко має бути зручним: великим та з міцним каркасом.

Матрац, бажано використовувати ортопедичний. Завдяки внутрішнім пружинам він буде здатен приймати форму тіла та контролювати надмірну гнучкість спини, не дозволяючи їй деформуватися. Детальніше про ортопедичні матраци можна дізнатись тут, на сайті виробника матраців та аксесуарів для сну Vegas.

Важливість різнобічного розвитку

Крім тренувань юним спортсменам потрібен додатковий розвиток, тому прогресивні спортивні секції та академії приділяють цьому чималу увагу. Так діє і Міжнародна академія тенісу (МТА) у Києві.

Окрім тренувань майбутні тенісисти відвідують уроки англійської мови, займаються у спортивному залі та басейні, виконують розвиваючі розумові вправи, ходять на екскурсії та прогулянки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ