Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юліана Винницького відсторонили від виконання обов’язків директора Будинку органної та камерної музики

На час роботи спеціальної комісії з вияснення обставин конфлікту між римо-католицькою релігійною громадою та колективом Будинку органної та камерної музики відсторонено від виконання службових обов’язків директора Юліана Винницького.
Сам Юліан Винницький не виключає можливість тиску на роботу комісії з боку римо-католицької громади. На його думку, релігійна громада, будь якими способами хоче отримати в повне розпорядження приміщення будинку органної та камерної музики.
«На ремонт приміщення будинку, який тривав більше шести років і коштував майже один мільйон грн державних коштів,  римо-католицька громада не дала жодної копійки, — сказав Юліан Винницький, — активісти релігійної громади лише приходили і питалися коли нарешті завершиться ремонт».
На ремонт органу (музичного інструменту, аналогів якому у Європі є одиниці) освоєно 55 тисяч євро, очевидно, римо-католики  захочуть використовувати цей музичний інструмент під час богослужінь.
Юліан Винницький вважає, що його відсторонено для того, щоб згодом призначити на посаду директора Будинку органної та камерної музики людину, котра б дуже швидко погодилася віддати римо-католицькій громаді у повне використання.  
Нагадаємо, що Контрольно-ревізійне управління у Львівській області виявило факт зловживання римо-католицькою громадою своїм становищем і несплату комунальних платежів під час спільного використання приміщення мирян з колективом Будинку органної та камерної музики.
За 2005 рік римо-католицька громада заборгували адміністрації будинку 1 340 грн. Юліан Винницький переконаний, що римо-католицька громада повертати борг не має бажання.
Контроль за діяльністю спеціальної комісії міської ради поставлений на  заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ