Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юлія Турик: у лідерських якостях кожного керівника має бути людяність

Регіональна директорка АТ "А-банк" Юлія Турик розповіла про свій шлях в бізнесі, що потрібно для успішного лідера та у що найкраще вкладати гроші.
Юлія Турик

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Чи планували бути банкіром?

Я з ранніх років маю справу з грішми, мені завжди вдавалося заробити собі на кишенькові, а тому й обрала професію банкіра.

Причиною вашого успіху став ранній старт у банківській справі. Звідки у Вас стільки мотивації?

Я пішла працювати у "ПриватБанк" в 17 років, займалася тоді видачею кредитів. Це була неймовірна школа життя, адже я вчилась сама, без жодної допомоги. Можливо, що мій процес просування кар'єрною драбиною був занадто тривалим, але вже понад десять років я працюю у банківській сфері та обожнюю свою роботу. Для мене важливо спілкуватися з працівниками, колегами, клієнтами, допомагати їм та консультувати. Це захоплює. Мені цікаво, що буде завтра, яким буде новий день, мене мотивує моя любов до життя.

Які лідерські якості необхідні для керівника?

Вважаю, що тут буде абсолютно влучним вислів: "Лідер повинен скерувати, розібрати проблему, допомогти висвітлити сильні сторони та подолати слабкі". У лідерських якостях кожного керівника має бути людяність, чітко поставлена мета та вміння скерувати свою команду на результат.

Як боретеся з вигоранням та налаштовуєтеся на роботу?

Якщо людина любить те, чим займається та постійно розвивається, то тоді у неї немає жодного емоційного вигорання. Щовечора у мене є свої ритуали: спорт або читання книг. У спортзалі я забуваю про всі проблеми, адже дві години насиченого тренування загартовують надзвичайно. Кілька років я займалася боксом, а завдяки цьому навчилась концентруватися на певній цілі. Я вважаю, що спорт – це найкращий засіб відновлення емоційного балансу, а улюблена справа повинна приносити лише заряд енергії.

Чи є місце сили, що Вас надихає?

Це Львів, де живу і працюю багато років. Достатньо прогулятися центром міста після важкого робочого дня  відразу з'являється гарний настрій. Я прихильниця Західної України та Карпатських гір – це справді надихає.

Зараз чимало говорять про девальвацію гривні. Наскільки критичною буде ситуація і що робити українцям?

Гривня, на жаль, не є конвертованою валютою, як долар США чи євро, а тому випуск в Україні нових обігових одиниць у великій кількості призведе до різкої девальвації та інфляції.

У що найкраще вкладати гроші? І як навчитися їх заробляти?

Я вважаю, що лише фахівець своєї справи зможе заробити кошти. Неважливо – малює людина картини чи рахує гроші – вона повинна концентруватися не на заробітку, а на якості. Кожен вкладає гроші по-різному: нерухомість, розвиток бізнесу, депозити тощо. Останнє, до речі, досить добрий варіант: безпечно та стабільно, адже відсоткова ставка рятує від інфляції.

Ваш топ-3 необхідних рис для побудови кар'єри?

Наполегливість, працелюбність, вміння ставити перед собою мету та орієнтуватися на результат – саме ці якості дають нам змогу досягнути успіху. В будь-якій справі дуже важлива командна робота та здатність рухатися разом, у нас немає поділу на чоловіків та жінок. Я вважаю, що лише об'єднавши таланти всіх працівників можна досягнути результату. В мене дружній колектив. Ми разом святкуємо перемогу та переживаємо невдачу. Коли ти один, то можеш мало, а коли нас багато, то ми можемо все!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ