Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Новояворівську відбулося "Льодове спортивне свято"

У понеділок, 13 січня, в місті Новояворівську Яворівського району Львівської області, на крижаній арені відбулося "Льодове спортивне свято" із нагоди ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор.

Як повідомив власкор Гал-інфо, на крижаній арені Льодового палацу міста Новояворівська продемонстрували свої вміння 26 юних фігуристів – вихованців голови тренерської ради Федерації фігурного катання на ковзанах у Львівській області Сюзанни Осипян-Хачатрян.

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
1/2

«Льодове спортивне свято» відкрив голова Федерації хокею Львівщини, ініціатор та сподвижник розвитку фігурного катання на ковзанах, господар Льодової арени в Новояворівську Микола Романюк за участі голови Федерації фігурного катання на ковзанах у Львівській області, професора, кандидата педагогічних наук, Відмінника освіти України, Почесного працівника фізичної культури Оксани Вацеби.

Під час показових виступів юних фігуристів трибуни в Льодовому палаці, заповнені і дорослими, і дітьми, шаленіли оваціями. Глядачі дарували спортсменам м’які іграшки, кидаючи їх просто на кригу опісля кожного виступу. Оплесками вітали присутні та скандуванням: «Дякуємо!», – тренера з фігурного катання на ковзанах Сюзанну Осипян-Хачатрян.

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
1/3

У розмові із журналістом Микола Романюк пояснив, що фігурне катання не тільки розвиває грацію, пластичність, сприяє формуванню красивої, гармонійної фігури, але й зміцнює здоров’я дітей. А це – основна мета цієї студії, куди приходять навіть малюки.

За його словами, критий Льодовий палац на 600 місць діє у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області з листопада 2009 року. Аналогів йому, наразі, на Львівщині немає. Льодова арена – відкрита для всіх охочих: тут відбуваються уроки фізкультури для учнів шкіл з Яворова, Краківця, навколишніх сіл. Приїжджають також діти зі Львова. Дітям-сиротам безкоштовно видають ковзани.

«Приємно, що Льодовий палац в Новояворівську став не лише міжнародним центром хокею, а й фігурного катання. До прикладу, торік у березні у відкритому чемпіонаті Львівської області з фігурного катання «Lviv Trophy 2019» взяли участь понад 250 учасників з різних міст України, а також – гості з Молдови та Білорусі. Такі змагання відбудуться і цього року – за підтримки Федерації фігурного катання України, Всеукраїнської Ліги фігурного катання, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Федерації фігурного катання Львівської області, відділення НОК України у Львівській області, «ICE SYMPHONY» та інших компаній-партнерів», – сказав Микола Романюк.

У коментарі власкорові Гал-інфо голова Федерації фігурного катання на ковзанах у Львівській області, професор, кандидат педагогічних наук, Відмінника освіти України, Почесний працівник фізичної культури Оксана Вацеба наголосила, що це «Льодове спортивне свято» на крижаній арені м. Новояворівська влаштоване із нагоди проведення ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських Ігор.

«З ініціативи обласних федерацій фігурного катання та хокею й за підтримки відділення НОК України у Львівській області свої спортивні уміння демонструють юні фігуристи Львівщини.

Це «Льодове спортивне свято, влаштоване напередодні Старого Нового року, стало своєрідною підтримкою для юнацької національної збірної команди України, яка до 22 січня змагається в Швейцарії, а для самих учасників святкового дійства – своєрідною підготовкою до відкритого чемпіонату Львівської області з фігурного катання «LVIV TROPHY», що планується провести в місті Новояворівську 25-26 січня 2020 року.

До речі, це – не єдиний спортивний захід на Львівщині, спрямований на підтримку для юнацької національної збірної команди України, яка до зараз змагається в Швейцарії: 13 січня, о 8 годині ранку у Львівському училищі фізичної культури опісля урочистої церемонії підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України відбулася урочиста лінійка за участі учнів та студентів.

Довідка Гал-інфо.

Нагадаємо, щ ІІІ зимові Юнацькі Олімпійські ігри зібрали у швейцарських містах Лозані та Санкт-Моріці найкращих юних атлетів планети Земля, віком 15-18 років, які упродовж 13 змагальних днів виборюють 81 комплект нагород у 8 видах спорту та 16 дисциплінах: біатлон, бобслей, лижне двоборство, керлінг, хокей на льоду, санний спорт, фігурне катання, ковзанярський спорт (швидкісний біг на ковзанах), шорт-трек, стрибки на лижах, скелетон, фристайл, гірськолижний спорт, гірський альпінізм, лижні гонки, сноубординг.

Україна представлена на цьому престижному юнацькому спортивному форумі 39 спортсменами, які виступатимуть у біатлоні, лижному двоборстві, хокеї 3х3, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треці, стрибках на лижах, скелетоні, фристайлі, гірськолижному спорті, лижних гонках та сноубордингу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ