Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ющенко має трохи більше як тиждень, щоб перепросити екс-суддю Зварича. Інакше – наслідки непередбачувані

Екс-суддя Ігор Зварич голодує вже третій тиждень і голодуватиме доти, доки не будуть задоволені всі його вимоги, зокрема, вимога надати для ознайомлення всі матеріали справи. Про це сьогодні, 9 лютого, під час прес-конференції повідомила адвокат Зварича Руслана Юхименко .

 

За словами адвоката, Зварич почувається погано, у нього головні болі, головокружіння, підвищений тиск. Він втратив 5 кілограмів ваги. 1 лютого екс-суддя відмовився від ліків, які йому насильно вводили, вживає лише звичайну воду з крана, його регулярно оглядає лікар.

 

«З’явилася інформація, начебто йому носили передачу. Це неправда. Рідні можуть приносити йому передачу лише двічі на місяць, востаннє – 15 січня. Коли у нього була дружина, він попросив її нічого йому не передавати», – заявила адвокат.

 

За її словами, без шкоди для здоров’я людина може голодувати місяць. Також вона зазначила, що її клієнт має намір голодувати доти, поки його вимоги не будуть виконані.

 

Нагадаємо, екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич 20 січня 2010 року оголосив голодування в знак протесту проти свавілля, беззаконня найвищих посадових осіб: Президента, Генпрокурора та його заступників, голови СБУ.

 

Серед основних вимог Ігоря Зварича:

 

- від Президента Віктора Ющенка вимагає публічних вибачень за вчинення ним антиконституційних дій відносно Ігоря Зварича, вказаних у відкритому листі від 24 серпня 2009 року.

- відставки Генпрокурора Олександра Медведька та його заступників Ренаті Кузьміна та Віталія Щеткіна.

- відсторонення від проведення розслідування справи І. Зварича та звільнення з роботи прокурора ГПУ Івана Бабенка, начальника слідчого відділу ГПУ В. Жербицького, слідчого ГПУ С. Личика у зв’язку з їхніми антиконституційними, незаконними діями, фабрикуванням справи.

- відставки голови СБУ В. Наливайченка у зв’язку з його публічними погрозами, висловленими у ЗМІ, здоров’ю, життю Ігоря Зварича та забороні захищати свої права в судах України.

- розблокування у Львівському СІЗО скерованих І. Зваричем заяв до найвищих посадових осіб в суди та державні органи

- розгляду судами України позовних заяв І. Зварича, які безпідставно затягуються відкладанням

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ