Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ющенко створив три нових національних природних парки

Президент України Віктор Ющенко підписав укази про створення трьох національних природних парків на території України.

Зокрема, на території Якимівського, Бердянського, Мелітопольського, Приазовського районів Запорізької області створено Приазовський національний природний парк.

Загальна територія парку – 78 126,92 гектара земель.

Крім того, на території Глобинського, Оржицького і Семенівського районів Полтавської області, Чорнобаївського району Черкаської області створений національний природний парк Ніжнесульскій.

Загальна територія парку – 18635,11 гектара земель державної власності.

Ющенко доручив Кабміну забезпечити створення і функціонування адміністрації парку, а також затвердити у тримісячний строк положення про парк.

Уряду також доручено забезпечити протягом 2010-2011 років вирішення питання про надання 2187,3 гектара земель у постійне користування парку, а також розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та проекту землеустрою з організації та встановлення меж території парку, отримання державних актів на право постійного користування земельними ділянками.

Спільно з Черкаською та Полтавською обласними державними адміністраціями уряду доручено продовжувати роботи з розширення території парку.

На території Бродівського, Буського та Золочівського районів Львівської області створений національний природний парк Північне Поділля. Загальна територія парку – 15587,92 гектара земель державної власності.

Ющенко доручив Кабміну забезпечити вирішення питання щодо створення адміністрації природного парку та забезпечення її функціонування, а також забезпечити затвердження у тримісячний строк у встановленому порядку положення про парк.

Нагадаємо, 23 січня Президент України Віктор Ющенко створив два національних природних парки у Чернівецькій та Івано-Франківській областях і розширив територію вже існуючого, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ