Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 серпня знизиться акциз на вживані іноземні авто

4 липня Президент України Петро Порошенко в присутності співавторів законопроекту – депутатів Верховної Ради, підписав Закон №3251 про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

«Вважаю це нашим важливим досягненням, адже це вперше суттєво зменшуються акцизи на вживані автомобілі. Завдяки цьому Закону, українці зможуть значно дешевше купити якісний автомобіль з Європи, стандарту "євро 5", тобто не старше 2010 року випуску» – повідомив один зі співавторів Закону, народний депутат України Ярослав Дубневич.

Нагадаємо, Верховна Рада України 31 травня тимчасово (до 31 грудня 2018 р.) знизила акцизні ставки на вживані іноземні авто.

Даним Законом ставки акцизного збору на б/у авто знижуються від 2 до 28 разів, в залежності від об’єму та типу двигуна. Наприклад, акцизний податок і його складова у підсумковому ПДВ з автомобіля 1,5 літровим двигуном складе лише 110-115 євро, на відміну від діючої – 3160 євро. Таким чином, зменшиться вартість ввезення, в якій  основною складовою є акцизний податок.

Як зазначено у Законі, для обмеження зловживань, одна особа протягом року зможе ввезти лише один автомобіль, причому не матиме права його перепродати протягом 365 днів. Також накладається заборона на ввезення на територію нашої держави автомобілів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом, державою-агресором по відношенню до України.

Розвиток автомобільного ринку, через появу в ньому сегменту імпортованих вживаних авто, сприятиме збільшенню надходження до державного бюджету як за рахунок продажу авто, так і за рахунок акцизного податку з придбаного імпортного пального, який буде спрямований на ремонт дорожньої інфраструктури.

«05 липня Закон 3251 має бути опублікований в «Урядовому кур’єрі», а це значить, що з 1 серпня українці зможуть завозити автомобілі не старші 2010 року з Європи із зниженими ставками акцизного податку. Вірю, що це лише перший крок до здешевлення автомобілів в Україні» – наголосив Ярослав Дубневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ