Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня 2010 року стане чинною угода з ЄС про реадмісію – Україна перетвориться у відстійник для нелегалів

Нещодавно деякі інформаційні агентства поширили повідомлення голови Закарпатської ОДА О.Гаваші, в якому йдеться про начебто наміри народного депутата Геннадія Москаля відкрити на Закарпатті пункт для нелегальних мігрантів. Сайт громадянського руху «Народна самооборона» попросив прокоментувати Г.Москаля цю заяву.

 

 Подаємо коментар без змін:

«Жодних намірів створити якісь пункти для нелегалів на Закарпатті в мене не було ні в 2001р., немає й понині, ці закиди – перекладання біди з хворої голови на здорову. Представники комерційної структури «Барва» регулярно намагаються повісити на мене проблеми, які самі створили для області. Неодноразово намагалися прив’язати моє ім’я до створення пункту для нелегалів у Павшині, хоча обласна рада передала цей об’єкт прикордонникам ще у квітні 2001р., коли губернатором був Балога, а головою облради Іванчо.

У липні 2005р. той же Балога, ставши вдруге головою ОДА, надіслав Державній прикордонній службі та Генпрокуратурі офіційного листа, де чорним по білому написав, що не заперечує проти реорганізації та розширення павшинського пункту з наданням йому статусу притулку для тимчасового розміщення іноземців та осіб без громадянства.  Врятував область від цього «щастя» тодішній міністр юстиції Зварич.

Моя позиція щодо проблеми з нелегалами незмінна багато років. У 2003р., будучи керівником Держкомнацміграцій, я неодноразово просив губернатора Різака не надавати павшинському пункту офіційного статусу, так само просив про це губернатора Балогу в 2005р., коли був заступником міністра МВС. І тепер, до речі, вніс у Верховну Раду законопроект про денонсування угоди з Євросоюзом про реадмісію, яка вступає в силу з 1 січня 2010р., і перетворить не лише Закарпаття, а й усю Україну у відстійник для нелегалів. Мої слова легко підтвердити документами, які є в тому числі і в Закарпатській ОДА.

Насправді нападки на мене з Мукачева пов’язані зовсім не з нелегалами. Цього тижня, після моїх заяв і депутатських звернень, знято з аукціону санаторій «Перлина Карпат», який Балоги намагалися кулуарно приватизувати, хоча нещодавно кричали в своїх газетах, що передача його в комунальну власність – це виключно в інтересах сільської громади Чинадієва. Балогам вкотре не дали вкрасти привабливий об’єкт, це їх і виводить із себе. А оскільки причепитися до мене немає за що, то шукають через своїх «наймитів» справи давно минулих років і вигадують усілякі нісенітниці.

Я до цих нападок ставлюся абсолютно спокійно. А ось щодо спроб прибрати до рук  найпривабливіші об’єкти Закарпаття, такі як замок Паланок, палац Шенборна, Синевирське озеро і т.д., то як не дозволяв Балогам зробити цього в минулому, так не дозволятиму і в майбутньому…».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ