Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня більше студентів в Польщі зможуть отримувати соціальні стипендії

З 1 січня 2023 року ректори польських університетів зможуть підвищити рівень соціальної стипендії до 1294,4 злотих нетто на місяць на особу в родині студента. Це означає, що ці кошти будуть доступнішими для студентів і докторантів

З 1 січня 2023 року ректори університетів зможуть підвищити рівень соціальної стипендії до 1294,4 злотих нетто на місяць на особу в родині студента. Це означає, що ці кошти будуть доступнішими для студентів і докторантів. Про це повідомило Польське радіо.

Нинішній рівень складав максимум 1051,7 злотих нетто на місяць на одну особу в сім’ї студента.

Підвищення до 1294,4 злотих нетто стане можливим на основі Закону про систему інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) для обробки певних контрактів, який набуває чинності 1 січня 2023 року, повідомило Міністерство освіти й науки Польщі. Завдяки цьому більше студентів матимуть шанс отримати соціальну стипендію.

Зміна також стосується призначення соціальних стипендій докторантам, які розпочали навчання в докторантурі до 2019/2020 навчального року.

Однак рішення про підвищення рівня доходів не приймається на центральному, міністерському рівні — детальні питання щодо організації процесу призначення соціальних стипендій на основі зміненого рівня доходу залишаються в компетенції університету. Рішення затверджується ректором університету за погодженням із органами студентського самоврядування на підставі нормативно-правових актів.

За інформацією МОН Польщі, соціальна стипендія, призначена студенту на 2022/2023 навчальний рік на основі підвищеного граничного розміру доходу, може виплачуватися з 1 січня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ