Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 25 листопада від розмитнення автомобілів до бюджету надійшло понад 1,5 млрд грн

З 25 листопада 2018 року по 10 січня 2019 року громадяни України здійснили митне оформлення 24,6 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацію, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року.

Загальна сума надходжень до бюджету від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації склала 1 млрд 566 млн грн (з них 158,2 млн грн – мито, 495,5 млн грн - ПДВ, 738 млн грн – акцизний податок, 174,1 млн грн – кошти, які були добровільно сплачені громадянами до держбюджету для звільнення від адміністративної відповідальності за порушення митних режимів). Усі митні платежі, які надходять від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, спрямовуються до Пенсійного фонду України.

Із загальної кількості оформлених авто – понад 21 тис. транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили кошти в розмірі 8,5 тис грн за кожне авто, що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

Як свідчать дані митної статистики, протягом останніх двох тижнів в середньому за добу здійснюється митне оформлення 1,5 тисячі транспортних засобів з іноземною реєстрацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ