Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З чайкою „Спас” все гаразд. Рятувальники перебільшили – Мирон Колодко

Чайка „Спас” не затонула – спростував інформацію, поширену прес-центром ГУ МНС України у Львівській області, один з членів козацької залоги Мирон Колодко. Учора ввечері під час випробувань ходових якостей чайки на Яворівському озері під впливом сильного потоку вітру її поклало на борт і „Спас” зачерпнув води. „Ми не мали змоги перевернути чайку власними силами, тож викликали рятувальників. Вони притягнули чайку до берега, і ми вичерпали воду. Зараз з човном все гаразд.
Рятувальники дещо перебільшили значення інциденту”, – розповів „Гал-info” Мирон Колодко. За його словами, аварія трапилася, оскільки човен ще не завершений: бракує кілю, крім того, випробування відбувалися без баласту. „Це нормальна річ. Було б фінансування, ми б проводили випробування на повністю закінченому човні”, – пояснив Мирон Колодко.
Загалом козаки властивостями новозбудованої чайки задоволені. Кажуть, що човен має добру швидкість і навіть при дуже маленькому вітрі йде під вітрилами зі швидкістю 4 вузли (7-8 кілометрів).
Через дощову погоду козакам не вдалося провести широкомасштабні випробування човна, як вони планували. Тож випробування триватимуть ще близько тижня.
 Нагадаємо, що новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. У вересні-жовтні козаки планують перетнути на чайці Атлантичний океан.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ