Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З червня можна буде придбати єдиний квиток на поїзди в межах України, Польщі й Чехії

З червня пасажири залізниці зможуть придбати один міжнародний квиток на рейс Київ – Прага з пересадкою в Перемишлі.

Фото: ceskedrahy.cz

Про це інформує shoppingpl.com

Проєкт "Своєчасний квиток Україна" (Včasná jízdenka Ukrajina) чеської залізничної компанії České dráhy покликаний розширити можливості транскордонних подорожей українців. А саме полегшити їм процес пересадки на потяги різних компаній-перевізників, щоб добратися до пункту призначення.

Проєкт дає змогу мандрівникам купити один квиток і їхати з ним з Чехії до України чи у зворотному напрямку. При цьому можна спокійно пересідати з поїздів České dráhy на інші.

У червні до цього проєкту долучиться польська PKP, а отже можна буде подорожувати з одним квитком між Києвом та Прагою через Перемишль і Краків.

Головна мета міжнародного "своєчасного квитка" – це гарантія доїзду до потрібної станції з пересадками. Тобто, якщо один потяг цього проєкту запізнюється (наприклад Інтерсіті+ Укрзалізниці до Перемишля), то інший (PKP в Перемишлі) його чекатиме.

Коли ж затримання буде дуже довгим, то пасажири з таким квитком можуть спокійно сісти на наступний поїзд цього напрямку.

До слова, проєкт уже діє на залізничному сполученні Мукачево – Прага з пересадкою в Кошице, а також на Прага – Відень – Будапешт – Чоп – Львів – Київ.

Схема доступних залізничних сполучень з України в Австрію та Чехію.

Квитки на всі ці сполучення можна придбати на сайті České dráhy

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ