Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З четвертого по дев’яте вересня у Львові пройде турнір зі стрільби з лука

На робочій нараді  оргкомітету зі святкування у Львові 75-річчя створення міжнародної федерації стрільби з лука та проведення міжнародного турніру зі стрільби з лука “Золота осінь” було обговорено ряд організаційних заходів з цього приводу. Зокрема було визначено точний час проведення турніру  — з четвертого по дев’яте  вересня 2006 року. Урочисте відкриття планують провести на Площі Ринок перед приміщенням Ратуші. Самі змагання будуть проходити  на стадіоні “Динамо”. Місце фінальних  змагань поки що не визначено,  оргкомітет вагається між сквером біля Порохової вежі  і місцем  на початку Личаківської під  міськими  мурами, останнє є досить привабливим, оскільки знаходиться недалеко від вулиці Валової, де колись проходили змагання лучників і визначався “корковий король”. В рамках проведення турніру буде видано Пропам’ятну книгу автором якої буде мистецтвознавець Олесь Нога.
 “Оскільки турнір буде проходити за підтримки Львівської міської ради і Львівської обласної ради і частково фінансуватиметься з цих структур ми хочемо приурочити цю дату до святкування 750-річчя Львова. Загалом поки що кошторис проведення заходів не визначений, проте ми вже шукаємо спонсорів для проведення цього дійства,”- про це розповів “Гал-info” голова оргкомітету Олег Пелехатий.
У Львові з 1910 року в рамках Товариства забав рухових проводились змагання з лучного спорту. А  4 вересня 1931 році пройшов Перший чемпіонат світу зі стрілецьких дисциплін, де окремим підрозділом йшло лучництво. Успіх цих змагань сприяв тому, що в рамках цих подій у залах Львівської ратуші пройшов Перший міжнародний конкурс лучництва, на якому були присутні представники восьми держав світу. Результатом цього з’їзду стала організація Міжнародної Федерації Лучного спорту (ФІТА)
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ