Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Італї треба депортувати іноземок - опікунок і няньок, - міністр МВС Італії

З Італї треба депортувати іноземок - опікунок і няньок, котрі не мають права на тимчасове або постійне перебування, – запропонував міністр внутрішніх справ Роберто Мароні. Про це повідомило Польське радіо.
Рішення міністра викликало гарячі дискусії. В Італії працює у галузі догляду за дітьми або літніми людьми півмільйона жінок зі Східної Європи, переважно з України. Іноземки найчастіше не реєструються у відповідних установах і не сплачують податків від своїх прибутків. Суворе рішення Мароні – відповідь на попередні заяви одного з віце-міністрів в уряді Сильвіо Берлусконі. Віце-міністр запропонував, аби врегулювати становище опікунок і няньок, але не приймати стосовно них процедур, передбачених законом про боротьбу з нелегальною імміграцією. Згідно з новим законом, нелегальним мігрантам загрожує штраф від 5 до 10 тисяч євро та депортація з Італії. "Ці люди працюють і живуть в Італії нелегально. Треба їх депортувати, немає мови про регуляцію їхнього статусу", - наполягає голова Міністерства внутрішніх справ.

Аби легально працювати в Італії, іноземці повинні отримати дозвіл на перебування. Ці вимоги не стосують громадян євросоюзних країн. Справа іноземок-няньок має теж інший аспект: коли виїдуть іноземки, то хто візьме на себе догляд за малими та старими італійцями? – запитують у Роберто Мароні противники його пропозиції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ