Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З кінця вересня на Суспільному працюватиме Veteran Hub

У головному офісі Суспільного мовлення — телецентрі "Олівець" — наприкінці вересня почне роботу відкритий простір Veteran Hub. Він стане своєрідним центром адміністративних послуг для ветеранів. Ініціаторами проекту є громадська організація "Побратими", що з 2015 року займається адаптацією ветеранів до цивільного життя, повідомили в НСТУ.

20 серпня на 20-му поверсі "Олівця" відбулася презентація Veteran Hub. Тут працюватимуть три основні зони: консультаційна, освітній простір і коворкінг. Згодом організатори планують створити спортмайданчик і кілька мобільних офісів. А поки в приміщенні хабу триває ремонт і переобладнання простору.

За словами організаторів, простір буде насамперед адміністративним майданчиком, мета якого — спростити доступ ветеранів до вже наявних на ринку послуг у сфері психологічної та психо-соціальної адаптації для ветеранів та їх оточення.

Серед організацій, котрі вже вирішили "оселитися" у Veteran Hub, щойно простір відкриється, — ГО "Юридична сотня", котра безоплатно консультує ветеранів АТО з юридичних питань, канадсько-український проект із реабілітації бійців АТО за допомогою собак "Друг героя" і ГО "Блакитний птах", що надає психологічну, медичну і правову допомогу родинам заручників та людям, які були в полоні.

Також має намір долучитися до роботи простору й Богдан Чабан — колишній доброволець, а нині підприємець і засновник мережі закладів громадського харчування "Pizza Veterano" в Маріуполі.

"З кінця вересня доставку "Ветерано піци" можна буде замовити просто з першого поверху телецентру", — сказав Богдан Чабан.

Як розповіла керівниця Veteran Hub Івона Костина, ідея створити адміністративний майданчик для надання послуг ветеранам та членам їхніх родин виникла ще у 2016 році, проте знайти вдале приміщення для цього ніяк не вдавалося. Дізнавшись про можливість оселитися в телецентрі, ГО "Побратими" вирішила інтегруватися в оновлений простір Суспільного.

"Нам дуже сподобалося те, як зараз реформується простір Суспільного і взагалі як відбувається планування простору, інфраструктури й екосистеми біля ліфтів. Ми доволі чітко побачили себе в рамках цієї історії, побачили, як ми можемо інтегруватися в уже наявні процеси і відповідно доповнити їх своєю діяльністю. Тому для нас це органічне партнерство в плані оренди і розвитку самого простору "Олівця", — сказала Івона Костина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ