Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З квітня в міських трамваях Львова запровадять е-оплату

На початку другого кварталу цього року на кількох маршрутах львівських трамваїв запрацює система електронної оплати за проїзд. Наразі, передбачено лише пілотний проект – на прикладі маршрутів №1 та №9: якщо ж буде успішним, то з часом його поширять і на весь міський транспорт. Про це повідомив керівник міського управління міжвідомчої координації Тимофій Александронець, інформує прес-служба ЛМР.

За його словами, оплатити проїзд початково можна буде платіжною карткою або ж карткою львів’янина. Для цього при вході в трамвай стоятиме термінал, який зніматиме відповідну суму коштів. Однак залишать і елемент контролю: так, контролери зможуть відслідковувати «зайців» за допомогою спеціальних приладів, які показуватимуть, чи оплачували проїзд конкретною карткою, чи ні. Паралельно діятимуть і готівкова оплата та звичні компостери.

У подальшому передбачені також експерименти з SMS та безконтактними чіпами в мобільних телефонах. Найефективніший пілот з часом поширять на весь громадський транспорт. «Зрозуміло, що перш за все це будуть комунальні транспортні підприємства, тому що з ними ми працюємо напряму. Частина ж перевізників, як відомо, – приватні. Тому те, чи будуть такі підприємства підтримувати це рішення, залежить від умов, на яких місто з ними домовиться», – зазначає Тимофій Александронець.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року Львівська міськрада підписала Меморандум про тристоронню співпрацю з Ощадбанком та MasterCard, яка передбачає впровадження оплати безконтактними картками у міському електротранспорті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ