Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Львівщини відправили понад 5 мільйонів літрів води для жителів підтоплених територій

З Львівщини відправили понад 5 мільйонів літрів води для жителів підтоплених територій. Про це повідомили в пресслужбі ЛОВА.

На територіях України, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, гостро стоїть потреба у питній воді.

«Через підтоплення, масовий мор риби, тварин і забруднення хімічними речовинами, вживати воду з тамтешніх джерел вкрай небезпечно.  Коли ми дізналися про катастрофу, одразу вийшли на зв’язок із Моршинським заводом мінеральних вод. Підприємство відгукнулося на наш запит і забезпечило поставки питної води у постраждалі регіони безкоштовно. Логістичні витрати також взяли на себе», - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Львівська ОВА координує доправлення. Вантаж отримують Херсонська, Дніпропетровська та Миколаївська ОВА, які розподіляють його відповідно до потреб місцевих жителів.

За три тижні IDS Ukraine, до якої входять Моршинського та Миргородського заводів мінеральних вод, безкоштовно передала понад 5 мільйонів літрів води на загальну суму 35 мільйонів гривень. І щодня продовжує це робити.

Крім того, щоб вирішити проблему у більш довгостроковій перспективі, компанія забезпечить людей у зоні ураження двома мобільними фільтраційними станціями. Один такий фільтр дозволить отримувати до 850 тисяч літрів якісної питної води на місяць. Додатково компанія подбає про запасні очисні елементи для безперебійної роботи мобільних фільтрів протягом спекотного періоду.

«Дякую українським акціонерам IDS Ukraine, зокрема Всеволодові Біласу, за те, що ви працюєте в Україні, для України, а ваш бізнес має людське обличчя. Дякую також заступникові керівника Офісу Президента України Олексієві Кулебі за те, що він постійно на зв’язку і швидко вирішує усі технічні проблеми, аби ми оперативно могли доставити воду туди, де її потребують найбільше», - додав очільник Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ