Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

З нагоди сторіччя ЗУНР відбудеться перегляд фільму про Дмитра Вітовського

У середу, 31 жовтня, в межах відзначення сторіччя створення ЗУНР відбудеться перегляд фільму «Дмитро Вітовський. Шлях до волі». Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Стрічку від Товариства пошуку жертв війни «Пам'ять» продемонструють у Кінопалаці (вулиця Театральна, 22) о 19:30 год. Документальний фільм присвячений українському полковнику Дмитру Вітовському – сотнику Легіону Українських Січових Стрільців, організатору і керівнику Листопадового Чину у Львові, творцю Галицької армії, першому Державному секретарю військових справ Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР).

Фільм складається з двох серій. Перша присвячена молодим рокам Дмитра Вітовського, створенню у Галичині парамілітарних формувань, висвітлює початок Першої світової війни та боротьбу за українську ідею протягом цієї війни у складі Легіону УСС.

Друга серія розповідає про боротьбу за незалежність ЗУНР: бої у Львові, участь Дмитра Вітовського в дипломатичній боротьбі, українсько-польську війну в Галичині, Галицьку армію в Наддніпрянщині та загибель Дмитра Вітовського.

Режисером та автором сценарію фільму є Любомир Горбач.

Показ фільму відбувається за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ