Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку 2006 року у Львові податківці виявили 413 порушень законодавства платниками податку на прибуток

З початку 2006 року у Львові податківцями перевірено понад 9660 платників податку на прибуток. Під час перевірок було виявлено 413 порушень чинного законодавства, в результаті чого донараховано близько 3 млн грн узгодженого податкового зобов’язання – повідомляє офіційний сайт ДПА у Львівській області.
Зараз у Львові нараховується 188 підприємств, що не можуть звести кінці з кінцями. В тому, що вони “прибідняються”, свідчать перевірки, під час яких виявлено 16 порушень. За їх результатами збитки зменшені на 14,6 млн грн, а до бюджету додатково нараховано 117,9 тис. грн.
Підвищення рівня добровільності сплати податків – важливий напрямок роботи міських податківців. Передусім це стосується 2064 підприємств, які не подають звітності до ДПІ. За чотири місяці було перевірено 749 таких суб’єктів господарювання. У 308 випадках встановлено порушення, а сума штрафних санкцій сягнула 169 тис. грн. І ще одна переконлива цифра – до оподаткування залучено 226 суб’єктів господарювання.
Тих платників, які при великих валових доходах нараховують незначні суми з податку на прибуток, відносять до розряду “мінімізаторів”. У цьому списку в ДПІ знаходиться 1093 підприємства. З їх керівниками у податковій проводяться співбесіди. Ретельний економічний аналіз та вміння переконувати, звичайно,  дають свої наслідки. Але, крім цього, проводяться й перевірки, якими встановлено 106 порушень податкового законодавства. У результаті цього донарахованого 669 тис. грн. узгодженого податкового зобов’язання.
За даними підрозділів місцевих податків і зборів, ресурсних та неподаткових платежів ДПІ у м. Львові за чотири місяці поточного року проведено близько 6500 невиїзних документальних перевірок. При цьому було виявлено 311 порушень, до бюджету додатково нараховано понад 177 тис. грн, а до оподаткування залучено 102 суб’єкти господарювання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ