Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року до української армії набрали 1 120 контрактників

У військових комісаріатах по всій території Україні розпочалася відправка кандидатів, відібраних територіальними центрами комплектування військовослужбовцями за контрактом на навчання до навчальних центрів Збройних Сил України.

 

Загалом фахівцями 25 територіальних центрів комплектування по Україні з початку поточного року відібрано понад 1 120 осіб, які плануються до відправки до навчальних центрів в якості воїнів-контрактників.

 

Першими відправку відібраних громадян розпочали військові комісаріати Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

 

Так, з Дніпропетровщини на навчання за програмами навчально-бойової підготовки до навчальних центрів Збройних Сил України були відправлені 72 особи. Там вони укладатимуть контракт на проходження військової служби на посадах рядового складу. Після навчання та успішного складання іспитів військовослужбовці направлятимуться у військові частини для проходження військової служби.

 

За словами заступника начальника 173-го Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом майора Анатолія Ткаченка, до військових частин Повітряних Сил направлено 15 осіб, до Військово-Морських Сил – 4 особи та до навчальних центрів Сухопутних військ – 45 осіб, з яких по завершенню навчання 13 контрактників продовжать службу у Військово-Морських Силах. Ще 8 контрактників проходитимуть військову службу у частинах центрального підпорядкування.

 

Відправка кандидатів на проходження військової служби за контрактом на навчання до навчальних центрів ЗС України триватиме по 21 січня.

 

Варто також зазначити, що відбір та навчання кандидатів на проходження військової служби за контрактом здійснюється щоквартально.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ