Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку року львів’яни витратили на нові авто 75 млн доларів

Впродовж січня-вересня поточного року у Львові та області придбали 2,5 тис. нових автомобілів на загальну суму 75 млн доларів США.

Серед брендів у Львові найчастіше купували Renault. За 9 місяців зареєстрували 490 авто цього бренду. Також львів’яни часто обирали Toyota (320 авто) і Kia (280 авто), – йдеться у рейтингу сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Найпопулярнішою моделлю був кросовер Renault Duster. Крім нього у регіоні часто реєстрували кросовери Kia Sportage і Toyota RAV4.

З січня по вересень зареєстрували 2 тис. кросоверів, що складає 79% від загального обсягу авторинку. Частка машин з дизельними силовими агрегатами склала 34%. Щодо цінових сегментів, то 23% – автомобілі вартістю понад 35 тис. доларів США без врахування вартості додаткового обладнання.

Загалом в Україні за вказаний період придбали майже 60 тис. нових автомобілів на загальну суму 1,8 млрд доларів США. Найбільше автомобілів зареєстрували у липні, коли українці придбали понад 8 тис. авто. Найважчим місяцем для автодилерів був квітень. Через карантинні обмеження в Україні в цей місяць зареєстрували лише 3,7 тис. нових автомобілів.

Нагадаємо, у першому півріччі у Львові та області придбали 1,6 тис. нових автомобілів. Загальна сума витрат на покупку цих авто тоді склала 47 млн доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ