Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Навчання з безпеки в умовах війни відвідали кілька тисяч посадовців та містян

Брифінг щодо результатів навчань з безпеки в умовах війни провели у медіацентрі "Україна" у вівторок, 30 серпня.

Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міської ради зокрема розповіла, що готуватися до надзвичайних викликів, з якими зіткнулися українці, у Львівській громаді почали до повномасштабного вторгнення:

“Ми розпочали ще до війни будувати цю “оборону”, і почали зі загальних навчань з домедичної підготовки, з тактики освоєння стрілецької зброї, де вважали, що це буде корисним, зважаючи на загальний рівень знань, необхідних кожній людині. На той час у лютому ми вже могли стартувати та навчити кілька тисяч людей і запустити хвилю”.

Наталія Алексєєва зазначила, у березні-квітні “хвилю домедичних навчань” підхопили дуже багато фондів і волонтерських організацій.

До роботи з населенням щодо навчання з безпеки в умовах війни також долучився Львівський державний університет безпеки життєдіяльності ДСНС України. Фахівці університету проводили виїзні навчання з протимінної безпеки у місцях, де живуть внутрішньо переміщені українці. Особливу увагу приділяли навчанню дітей і школярів, які в умовах війни також опинилися під загрозою. 

На початку року в управлінні з питань надзвичайних ситуацій був створений відділ територіальної оборони. Згодом відділ зосередив свою увагу на навчанні - передусім працівників критичної інфраструктури.

“Паралельно працювали разом з Головним управлінням ДСНС України у Львівській області на базі лабораторії нашого університету. У нас є декілька безпекових лабораторій, де є змога навчити мешканців, як діяти в тій чи тій ситуації залежно від її класифікації та характеру. Ми провели навчання з домедичної підготовки”, – додав Іван Мовчан, проректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Уже місяць раз на тиждень університет безпеки життєдіяльності ДСНС України та Головне управління ДСНС України у Львівській області проводять навчання для посадовців, працівників, населення щодо дій у випадках хімічної чи ядерної загрози.

Наталія Алєксєєва каже, що люди доєднуються до тренінгів, щоб передусім поборотися з панікою. Такі навчання дозволили зрозуміти, що навіть звичайні предмети в критичних ситуаціях можуть стати рятівними. 

До тренінгів можуть долучитися всі охочі. Необхідну інформацію, пам’ятки з алгоритмами дій у випадку конкретної надзвичайної ситуації можна знайти на сайтах міської ради та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Також громадяни можуть звернутись на гарячу лінію або безпосередньо у ЦНАПи, які також надають рекомендації про те, як діяти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ