Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року з території Львівщини для утилізації та подальшого зберігання вивезено 33 тис. тонн боєприпасів

Західне оперативне командування продовжує утилізацію боєприпасів. Загалом з початку року для подальшого зберігання та утилізації вивезено 33 тис. тонн боєприпасів, у той час як минулого року ЗахОК вивіз 25 тис. тонн боєприпасів. Про це „Гал-info” повідомив керівник прес-центру ЗахОК Олександр Поронюк. 

За його словами, найнебезпечніші склади ліквідовують. Що ж до боєприпасів, то ті, які зберігалися в хороших умовах і в укупорках і є придатними для подальшого використання, перевозять у центральні арсенали, які є віддаленими від населених пунктів. Ті ж боєприпаси, які зберігалися в неналежних умовах, перекладаються в укупорки і теж вивозяться. Всі роботи проводяться спеціально підготовленими спеціалістами під постійним  контролем керівництва. Непридатні для подальшого використання боєприпаси утилізують на українських підприємствах, зокрема на Павлоградському заводі.
До прикладу, Західне оперативне командування вивозить автомобільним та залізничним транспортом боєприпаси, що зберігаються на Брюховицькій, Славутській та Чуднівській артилерійських базах. З них 70% вибухонебезпечних предметів, які не підлягають зберіганню, слід вилучити для подальшої утилізації. В кожній військовій частині створено по декілька робочих команд чисельністю від восьми до десяти солдатів. В їхні обов’язки  входить, дотримуючись встановлених норм безпеки, завантажувати боєприпаси в автомобілі, вивантажувати їх на залізничній станції та складати ящики у вагони. Підраховано, що одному військовослужбовцю  треба завантажити від 12 до 18 тонн у день.  Щодня близько 60 солдатів під керівництвом прапорщиків і офіцерів завантажують від 4 до10 вагонів боєприпасів.  
З метою навчання керівного складу уже найближчим часом на Шепетівській артилерійській базі відбудуться показові заняття з відповідними посадовцями, програмою яких передбачені організація охорони озброєння, військової техніки та майна, забезпечення належного рівня вибухопожежобезпеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ