Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

З початку весняно-літнього періоду на Львівщині обліковано 223 пожежі в екосистемах

21 березня відбулося розширене засідання обласного Штабу для координації дій з проведення заходів щодо мінімізації можливих наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2012 році. Засідання провів заступник голови Львівської облдержадміністрації, керівник обласного Штабу Михайло Янковський. Повідомила прес-служба ОДА.

На засіданні розглядалося питання про ситуацію з пожежної та техногенної безпеки, запобігання виникненню пожеж в екосистемах на території області.

Як доповів начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Олексій Титаренко, з початку весняно-літнього пожежонебезпечного періоду на території області обліковано 223 пожежі в екосистемах. Найбільша кількість таких пожеж виникла на таких територіях: Львівської міської ради – 37; Пустомитівського району – 46; Яворівського району – 19; Сокальського району – 17, Жовківського району – 16; Буського району – 16; Кам’янка-Бузького району – 13.

На засіданні обласного Штабу дано доручення головам райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення до 26 березня поточного року провести аналіз місць виникнення пожеж в екосистемах, інформацію про власників (користувачів) земельних ділянок подати в обласний Штаб. Для гасіння пожеж в екосистемах залучати місцеві формування і служби цивільного захисту, місцеве населення, транспортні та інші технічні засоби.

Головам Самбірської, Старосамбірської, Турківської райдержадміністрацій та міським головам міст Львова, Самбора і Моршина доручено невідкладно створити місцеві матеріальні резерви паливо-мастильних матеріалів та оперативно їх залучати для забезпечення роботи пожежно-рятувальної техніки підрозділів Головного територіального управління МНС України у Львівській області при ліквідації пожеж в екосистемах.

Усі голови райдержадміністрацій повинні також забезпечити готовність, належне фінансування, утримання та оперативне залучення до ліквідації пожеж в екосистемах місцевих пожежних команда, а також зобов’язати керівників сільських (селищних) рад створити опорні пожежні пункти з залученням особового складу з числа місцевого населення та укомплектувати ці пункти необхідними підручними та первинними засобами пожежогасіння.

Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Львівському обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству “Галсільліс” доручено продовжити роботу щодо облаштування місць безпечного відпочинку населення області та туристів вздовж автомобільних доріг загального користування, а також організувати оновлення мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонт відомчих доріг протипожежного призначення та утримання пожежних водоймищ у належному стані.

Головному управлінню АПК облдержадміністрації поставлено завдання категорично заборонити власникам (користувачам) земельних ділянок випалювати сільськогосподарські угіддя, у тому числі стерню на полях, що обробляються; організувати роботу щодо створення у складі сільськогосподарських підприємств оперативних груп для проведення на їх територіях моніторингу ситуації з питань пожеж безпеки та реагування у разі виникнення пожеж; посилити відповідальність власників (користувачів) земельних ділянок за ефективне їх використання.

У засіданні взяли участь керівники територіальних підрозділів цетральних органів виконавчої влади, керівники служб і структурних підрозділів ЛОДА, члени обласного Штабу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ