Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З приватних рук забрали майно хлібопідприємства за 10 млн грн

Верховний Суд підтвердив законність повернення у державну власність цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства в Ічні Чернігівської області вартістю 10 млн грн.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду 20 березня 2019 року залишено без змін рішення господарського суду Чернігівської області та постанову Північного апеляційного господарського суду у справі за позовом прокуратури області про визнання недійсним та скасування рішення виконкому Ічнянської міської ради 2011 року та свідоцтва на право приватної власності на об’єкти нерухомого майна", - повідомили у ГПУ.

У прокуратурі розповіли, що раніше було виявлено факт протиправної передачі у приватну власність цього цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства оціночною вартістю 10 млн грн.

"Так, за відсутності згоди Кабміну як власника нерухомості, а також прямої законодавчої заборони на приватизацію та корпоратизацію майна хлібоприймальних підприємств, товариством згідно рішення виконкому Ічнянської міської ради зареєстровано право приватної власності на зазначене майно", - вказали у ГПУ.

Для поверення майна державі прокурор в інтересах Кабміну та Мінагрополітики подав позов, який було задоволено судами двох інстанцій.

"Не погоджуючись із обґрунтованою позицією судів, відповідач звернувся з касаційною скаргою до Верховного Суду, яким 20 березня 2019 року у її задоволенні відмовлено. Наразі судове рішення реально виконано. Запис про право власності приватної структури на вказаний майновий комплекс скасовано", - зазначили у Генпрокуратурі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ