Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З вулиць Львова заберуть ще 6 кіосків: деталі

У п’ятницю, 26 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення демонтувати з вулиць міста ще шість МАФів.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує департамент містобудування ЛМР.

Йдеться про чотири кіоски на вул. Пекарській та два на вул. Сихівській. Тимчасові споруди перешкоджають реконструкції громадського простору.

"У Львові триває активна кампанія з ремонту вулиць та доріг. Причому ремонти не зводяться до перекладання дорожнього покриття  – переосмислюється загалом вуличний простір, який має бути комфортним для всіх. Так на Пекарській не просто переклали дорожнє покриття і тротуари, тут замінили усі комунікації, зробили освітлення,  облаштували паркомісця та велосмуги. МАФи, які стоять просто посеред хідника, не тільки заважають пішоходам, а й захаращують громадський простір", - йдеться у повідомленні.

В департаменті додають, що схожа ситуація і на Сихівській, 18: місто ремонтує тут дорогу, хідник та хоче облаштувати велодоріжку, однак цьому знову перешкоджають кіоски. 

Відтак власники павільйонів мають час, аби самостійно забрати їх з вулиці. Якщо вони цього не зроблять, тимчасові споруди демонтує КП "Адміністративно-технічне управління" спільно з райадміністраціями. Тоді усі витрати, пов’язані із демонтажем, зберіганням споруди та відновленням благоустрою на території, де стояв кіоск доведеться відшкодовувати власникові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ