Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 8 місяців 2006 року Газотранспортні системи України зменшили транзит газу в Європу на 5,87%

За 8 місяців 2006 року Газотранспортні системи (ГТС) України зменшили транзит газу в Європу на 5,87%, або 4,8 млрд куб. м, порівняно з аналогічним періодом минулого року – з 81,8 млрд куб. м до 77,0 млрд куб. м. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації ДК «Укртрансгаз».

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю та ЗМІ підприємства, причиною скорочення транзиту стало сезонне зменшення обсягів відбору газу споживачами європейських країн, що спричинене аномально високими літніми температурами. Крім того, скорочення обсягів транзиту пов’язане зі зменшенням обсягів подачі газу у ГТС України з боку Росії протягом перших днів січня 2006 року.
Поточні контрактні зобов’язання виконуються замовниками транзиту та ДК «Укртрансгаз» в повному обсязі. Газотранспортна система України працює стабільно та надійно і здатна забезпечити транзит газу до країн Європи в обсязі до 140 млрд куб. м на рік. За багаторічний період транспортування природного газу до країн Європи не зафіксовано жодного випадку зриву поставок з причини незадовільного технічного стану газотранспортної системи України – зазначають у відділі зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації ДК «Укртрансгаз».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ