Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За час пандемії зросла кількість смертей серед людей з психічними розладами

Протягом пандемії COVID-19 збільшилася смертність серед людей із психічними розладами.

Фахівці з Королівського коледжу Лондона проаналізували дані понад 16 тисяч пацієнтів. Результати аналізу британських фахівців свідчать про те, що під час пандемії COVID-19 збільшилася кількість смертей серед людей з психічними розладами та розумовими відхиленнями.

Дослідження було опубліковане напередодні Всесвітнього дня психічного здоров’я, що відзначається 10 жовтня, цього року воно має тему „Психічне здоров’я у нерівному світі”.

Як зазначається, до пандемії показники смертності серед людей з важкими психічними розладами вже були вищими, ніж серед населення загалом. Але вже під час першої хвилі пандемії коронавірусу смертність серед людей з психічними розладами та розумовими відхиленнями значно зросла.

За даними дослідників, смертність від COVID-19 серед людей з вадами до навчання була удев’ятеро вищою, ніж серед населення загалом, а серед тих, хто страждає від розладів, пов'язаних з харчуванням - зросла уп'ятеро.

У осіб з розладами особистості та у людей з деменцією смертність від COVID-19 була приблизно у чотири рази вищою, ніж загальний показник, також більш ніж утричі зросла смертність серед людей із шизофренією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ