Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За добу на фронті відбулося 114 бойових зіткнень

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 114 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, упродовж 10 серпня війська рф завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетного удару однією ракетою, 73 авіаційних удари, задіявши 106 КАБів.

Крім цього, здійснили 4928 обстрілів, зокрема 153 — із реактивних систем залпового вогню.

Про це інформує Генштаб ЗСУ у своєму зведенні станом на 08.00 11 серпня.

Армія РФ завдала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Битиця Басівка, Велика Рибиця, Козача Лопань, Сергіївка, Сіверськ, Переїзне, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Гродівка, Мирноград, Новодонецьке, Нескучне, П’ятихатки, Новоандріївка та Білогір’я.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 21 удар по скупченнях живої сили росіян, п’ять — по російських засобах РВіА та два — по станціях радіоелектронної боротьби.

Ситуація по напрямках:

На Харківському напрямку військо РФ продовжувало штурмові дії. Тут відбулося шість бойових зіткнень. Всі — в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу добігла десяти. Сили оборони відбили усі штурмові дії росіян біля Синьківки, Берестового, Глушківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 17 атак окупантів РФ в районах населених пунктів Невське, Макіївка, Терни, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони зупинили сім штурмових дій поблизу Білогорівки, Спірного і Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 11 спроб росіян прорвати оборону в районах Білої Гори, Іванівського та Часового Яру. Біля останнього відбулося понад 80 відсотків усіх боєзіткнень.

На Торецькому напрямку військо РФ здійснило десять атак неподалік населених пунктів Північне, Залізне, Дружба, Нью-Йорк та Торецьк. По Торецьку і прилеглих територіях завдало за добу дев’ять авіаударів.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 38 штурмових дій росіян. Найбільше їх було в районах населених пунктів Желанне, Гродівка і Воздвиженка — десять, вісім та п’ять відповідно.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили російські атаки у районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Карлівки та Костянтинівки, де окупанти РФ дев’ять разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку росіяни тричі атакували українські позиції, в районі Водяного та з боку Старомихайлівки і Керменчика.

На Оріхівському напрямку відбулось одне бойове зіткнення неподалік Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку успіху не мали дві атаки росіян.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань РФ не виявлено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ