Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За два роки війни росія так і не досягла своїх стратегічних цілей, ― ГУР

Вадим Скібіцький акцентував увагу на зміні тактики штурмів на фронті

Фото: Depositphotos

Стратегічні завдання, які перед собою ставила рф з початком так званої «сво», за два роки війни так і не досягнуті.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє ГУР МО у телеграмі. 

Серед таких завдань, наприклад, було захоплення  українських територій на усьому лівому березі Дніпра ― за планом росіян зразка 2022 року, вийти до річки їхня армія мала до кінця 2023-го.

Також у москві не раз декларували намір повної окупації Донецької та Луганської областей.

«Задача не виконана. Вони [росіяни] постійно пересувають терміни: то була весна минулого року, потім осінь, потім до 1 січня 2024 року, і зараз уже до 1 березня цього року, тобто до «виборів», ― нагадав Вадим Скібіцький.

Він додав, що просування, яке нині демонструє московський агресор на фронті, не дозволить йому досягти повної окупації Донеччини та Луганщини.

Вадим Скібіцький акцентував увагу на зміні тактики штурмів на фронті ― потужних колон для ведення бойових дій не застосовують. Здебільшого  атаки проводять невеликі групи по 10-12 штурмовиків.

«Сучасне поле бою ― динамічне і прозоре: це БПЛА, космічні апарати, інші засоби розвідки, які дозволяють повністю володіти ситуацією. Будь-який підрозділ чи угруповання військ, яке висувається для виконання будь-яких завдань, за лічені хвилини може бути виявлене і знищене або артилерійським вогнем, або ракетним ударом», ― зазначив представник української воєнної розвідки.

Вадим Скібіцький зауважив, що одним із основних завдань кремля зараз залишається утримання захоплених українських територій.

І доки Україна стримує повномасштабну агресію москви, воєнної загрози для інших європейських держав, зокрема для тих, які межують з росією, не буде.

«Наша оцінка дуже проста – на сьогодні весь ресурс сухопутного компоненту армії рф  зараз націлений і знаходиться на нашій території», ― сказав Вадим Скібіцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ