Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За І квартал 2018 року в ДТП загинуло 14 та травмовано 541 дитина

Дам трохи сумної статистики, але не говорити про важкі речі - це означає не працювати над ними. 14 дітей загинуло та 541 дитина травмована в ДТП за І квартал 2018 року. Про це повідомив перший заступник керівника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Але за кожною цифрою цієї сумної статистики стоїть доля маленької людини та трагедія сім'ї. І наше завдання - зробити все, що в наших силах щоб подібне не траплялось надалі. Життя дітей - величезна цінність, бо саме вони є нашим майбутнім.

Звісно ж, для патрульної поліції робота над проблемою травмування дітей в ДТП є тим приорітетом над яким ми працюємо щодня. Ми визначили, що потрібен якісно-новий підхід до вирішення проблеми - не реагувати на наслідки, а діяти превентивно. Так, патрульна поліція ввела модель співробітництва "Шкільний офіцер поліції" і почала тісну роботу з навчальними закладами, яку поширюємо зараз на всі школи країни. Адже саме так, знаходячись у постійному контакті з дітьми, можна навчити їх правил дорожнього руху та поводженню на дорозі, виховати у дусі поваги до закону. 

Але шкільні офіцери поліції працюють не тільки з дітьми, а й з їхніми батьками, які власним прикладом мають вчити дітей поводженню на дорозі і неухильному дотриманню ПДР. Напревеликий жаль, саме дорослі дуже часто закладають неправильну модель поведінки на дорозі у свідомості дітей. Тому, працюючи одночасно і з дітьми і з дорослими, ми можемо комплексно підійти до проблеми і комплексно досягати результатів. 

Не забувайте про цінність життя та бережіть дітей - майбутнє нашої країни", - зокрема зазначив Білошицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ