Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За крісло президента Грузії поборються 25 кандидатів

У президентських виборах в Грузії, призначених на 28 жовтня, братимуть участь 25 кандидатів. Про це повідомила в неділю на брифінгу прес-спікер ЦВК Грузії Анна Мікеладзе, інформує "Новости-Грузия".

19 з 25 кандидатів представлені політичними партіями, шість – ініціативними групами. Для отримання дозволу на участь у виборах кожен кандидат в президенти має подати підписи не менше 25 тисяч 923 виборців.

Всього для реєстрації в ЦВК звернулися 46 осіб. 21 кандидату було відмовлено з різних правових підстав, пояснила Мікеладзе.

Що стосується зареєстрованих 25 кандидатів, до 16 жовтня вони мають право письмово звернутися в ЦВК з проханням про зняття своєї кандидатури з виборів.

Серед зареєстрованих кандидатів - незалежний кандидат, колишня глава МЗС Саломе Зурабішвілі, яку підтримала правляча партія "Грузинська мрія". Раніше вона заявила, що свого кандидата у президенти висувати не буде.

Серед інших претендентів на президентське крісло - кандидат від колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух" екс-глава МЗС Григол Вашадзе, лідер Лейбористської партії Шалва Нателашвілі, кандидат від партії "Європейська Грузія" Давид Бакрадзе.

Чинний президент Георгій Маргвелашвілі не балатується на виборах.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ