Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За несплату ПДВ суд покарав львівського акціонера умовним терміном

Сихівський районний суд м. Львова виніс вирок у кримінальній справі, яка знаходилась в провадженні слідчого відділу податкової міліції ДПА у Львівській області. Про це повідомив відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

Як встановлено досудовим слідством та підтверджено судом, громадянин С., будучи головою правління акціонерного товариства, в період з 2008-09 років уклав договори підряду на виконання монтажних робіт та послуг на об'єктах замовників з низкою суб'єктів підприємницької діяльності. Ці СПД не мали ліцензій на здійснення будівельної діяльності, дозволів та допусків для проведення робіт підвищеної небезпеки, не знаходились за юридичними адресами, не мали в штаті відповідних кваліфікованих працівників та не сплачували податки в бюджет. Отримані податкові накладні голова правління відобразив в обліках товариства, що призвело до ненарахування та несплати до Державного бюджету України податку на додану вартість в сумі 633 845 грн.

Дії голови правління С. кваліфіковано за ч.2 ст.367 КК України, оскільки він вчинив службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки.

Суд визнав громадянина С. винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначив йому покарання - два роки позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробовуванням, встановивши іспитовий строк один рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ