Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За невиплату зарплати працівникам ЛАЗу керівництву загрожує від 5 до 10 років ув’язнення

Прокуратурою міста Львова учора, 26 березня, було порушено кримінальну справу відносно директора ТзОВ «ЛАЗи» Ч. за фактом умисної невиплати заробітної плати працівникам ТзОВ «Львівські автобусні заводи» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст..175 КК України та за фактом умисного ухилення службовими особами ТзОВ «Львівські автобусні заводи» від сплати страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування, що призвело до фактичного ненадходження до Пенсійного фонду України коштів в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212-1 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.
Слідчими було зібрано достатньо доказів, які вказують на те, що при надходженні коштів на розрахункові рахунки підприємства протягом жовтня – грудня 2008 року вказаний директор, достовірно знаючи про заборгованість із виплати заробітної плати в сумі понад 4 млн грн., умисно, маючи реальну можливість сплатити вказану заборгованість, не виплачував своїм працівникам в повній мірі заробітну плату. Крім того, з`ясовано, що внаслідок умисних дій згаданого директора заборгованість товариства перед пенсійним фондом станом на 21.02.2009 року становить понад 4 млн.800 тис.грн.
Цього ж дня директора ТзОВ «Львівські автобусні заводи» Ч. затримано в порядку ст..115 КПК України за підозрою у вчиненні вказаних злочинів.
Слідство у кримінальній справі триває, -- повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ