Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За період повномасштабної війни на Львівщині продали понад 900 паїв

В межах ринку землі, лише за попередній місяць, на території Львівщини продали 199 земельні ділянки – паї, площею 207 га.
Паї на Львівщині, фото - ЛОДА

За період повномасштабного вторгнення рф - 919 ділянок на площу понад 1,1 тис. га, повідомляють у Львівській ОДА.

«Всього, з моменту скасування мораторію на відчуження сільськогосподарських земель, з 1 липня 2021 року, в області продали 1510 таких наділів, площею 1,9 тис. га, що становить менше 1% від площі усіх проданих паїв по Україні. При чому середня вартість гектара паю на Львівщині становить близько 65 тис грн, що перевищує середню ціну по державі більш як в 1,5 рази», - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Важливо зазначити, що під час розрахунку не врахована інформація, яка надійшла до Держгеокадастру без зазначення вартості.

До кінця цього року придбавати паї можуть лише фізичні особи – громадяни України з обмеженням до 100 гектарів в одні руки. А вже з наступного року, окрім громадян, зможуть купувати паї й юридичні особи, при чому обмеження для двох категорій осіб буде вже становити 10 000 гектарів. 

Регіони з найдорожчим ринком землі за весь період його функціонування (за середньою вартістю 1 гектару проданого паю): Київщина (123,88 тис грн), Івано-Франківщина (66,53 тис грн) та Львівщина (65,26 тис грн).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ