Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За перший місяць року Львівщина реалізувала 2,4 % загальнодержавного обсягу промислової продукції

У січні 2010 року промислові підприємства області реалізували промислової продукції на 1 421,3 млн.грн., що становить 2,4% від загальнодержавного обсягу. Серед регіонів України за обсягом реалізованої промислової продукції Львівська область посідає 11 місце (після Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Полтавської, Харківської, Одеської, Київської, Черкаської областей, м.Києва), – повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.

 

У загальному обсязі реалізованої продукції 59,2% займала  продукція переробної промисловості, підприємствам з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води належало 35,8% продукції, підприємствам добувної промисловості – 5%.

 

Структура реалізованої продукції проти січня минулого року змінилась на користь добувної промисловості та виробництва і розподілення електроенергії, газу та води (їх частка збільшилась на 0,5 в.п. і на 0,8 в.п. відповідно). Питома вага продукції переробної промисловості суттєво не змінилась з 60,5% до 59,2%. Зменшилась частка реалізованої промислової продукції підприємств з виробництва продуктів нафтоперероблення – на 2,3 в.п. Водночас зросла частка підприємств  машинобудування на 1,7 в.п., легкої промисловості - на 0,8 в.п., з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - на 0,5 в.п.

 

Найбільші обсяги реалізованої промислової продукції у територіальному розрізі припали на Львів – 629,8 млн грн (44,3% від загальнообласного обсягу). Серед районів та міст обласного значення найбільшу питому вагу в загальнообласному обсязі займають  Пустомитівський, Кам’янка-Бузький, Яворівський райони та місто Дрогобич (6-7%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ