Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За підсумками призову на Львівщині порушено близько 20 кримінальних справ

Закінчився призов на строкову службу, який у Львівській області був один із найбільших в Україні. На строкову службу призвали близько тисячі осіб. Про це сьогодні, 19 липня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, - повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Львівщина справилась із цим нарядом гідно. Ми укомплектували ЗСУ та інші військові формування на 100%. На жаль, були і труднощі, адже коли призовний вік був з 18 років, то працювати було простіше, але з кожним роком тенденція призову вирівнюється і, я думаю, що через рік ці проблеми відпадуть. З кожним роком контингент призовників збільшується», - сказав підполковник Тіщенко.

Він пояснив, що проблеми були у тому, що перейшли з 18-річних на 20-річних і цей ресурс, який був у проміжку 18 - 20 років, відпав і почали призивати чоловіків від 20 до 27 років.

«На жаль, громадяни бояться строкової служби, бояться йти в армію. Люди переховуються. Ми порушили близько 20 кримінальних справ за неявку на відправку. Будемо добиватись того, щоб були рішення судів. За це правопорушення загрожує рік умовно або два з відбуванням покарання», - сказав Тіщенко.

Олександр Тіщенко додав, що призов тривав два місяці.

За його словами, на фоні України Львівщина виглядає не погано, посівши 5-7 місце з виконання призову.

Він також додав, що багато львів’ян ідуть служити або в Нацгвардію, або ж до прикордонників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ